Bli medlem

Stockholm Skateboard Collective (SSC) vill driva på utvecklingen i Stockholm när det kommer till skateboardåkning på stadens offentliga platser.
 
Visionen är ett skateboardintegrerat Stockholm där arkitekter och stadsplanerare bygger in spots i befintlig arkitektur.
 
Det skulle innebära att skateboardåkning kan bli en av många komponenter/faktorer som samspelar på en plats, till skillnad från skateparker som oftast är enfunktionsenheter.
 
Detta tror vi bidrar till ett aktivare stadsliv samtidigt som skateboardåkaren får ökad frihet att tolka om stadsmiljön med sitt kreativa uttryck. Win-win om det görs på rätt sätt.
 
På vägen dit försöker vi påverka när det ska byggas olika skateboardanläggningar så att de blir streetinriktade och att få in skateboardelement i det offentliga rummet.
 
Vi vill helt enkelt värna om streetskateboardkulturen i Stockholm och se till att den får mer plats än idag.
 
I det arbete vill vi också påverka med att skapa en mer inkluderande skateboardkultur där alla vi som är homo, hetro, bi, hon, han, hen, den, har olika hudfärger, åldrar och bakgrund kan känna oss inkluderade och åka skateboard på samma villkor.
 
Vi vill vara en välkommande förening där olikheter samsas, möts och umgås.
I SSC är att ha ett jämlikt, inkluderande perspektiv och arbetssätt lika viktigt som vårt arbete med att påverka Stockholm till att bli en mer skateboardvänlig stad.
 
I SSC står vi för att alla ska kunna känna sig trygga i vår verksamhet och vi tar avstånd från all form av kränkande behandling, verbal, psykisk som fysisk.