Bank to curb i Hagastaden

Idag träffade vi en arkitektbyrå som jobbar med att projektera park och torgområden i den kommande Hagastaden mellan innerstan och Solna. De vill bygga in olika spots i park och torgmiljöerna vilket känns väldigt spännande. Det kommer att vara en löpande dialog där vi idag pratade om etapp 1 som ska stå klart 2018.

Det är ett stråk som kommer gå igenom ett park och torgområde med olika nivåer eller terrasser som tar en nerför en backe. De vill skapa spots i de terrasserna för att göra något kul för skateboardåkning och för att aktivera platsen. Det kommer att vara lekytor och parkhäng som ramas in av murar som kommer att vara i material som går att skejta och de kommer på vissa platser bygga banks som går upp mot murarna och skapa bank to curbs. Det ska bli möjligt att åka genom hela stråket då de kommer att ha banks som knyter ihop terrasserna och det kommer som sagt vara murar hela vägen. Det kan också bli någon ledge nerför ett av banken som knyter ihop terrasserna och längre ner ett block som står fritt på en större yta som också ska gå att skejta.

Vi pratade med dem om att tänka skateboard när de bygger andra delar också och att de kan bygga som planerat men att de väljer material som går att skejta och underlag som går att åka på. De vart lite fundersamma när jag pratade om att det är lika bra att utgå från att skejtare kommer att skejta istället för att i efterhand skejtstoppa men samtidigt väldigt glada då det inte var ett perspektiv de tänkt på innan när det gäller annan stadsmiljö. Vi fortsätter att försöka få omvärlden att anpassa sig efter oss.

Ska bli väldigt spännande att träffa dem mer och följa utvecklingen. Vi förstår att det kan vara svårt att få en klar bild av vad det ska bli men om det blir av utlovas mycket kul. Vi hoppas på att snart ha en 3D modell att lägga upp här för att ge en bättre känsla av hur det kommer att bli.

Sjukt kul ändå att en arkitektbyrå vill göra en sån grej.

Vi tackar Hakkan Eriksson från Sub Surfers som lämnade över kontakten då han kände att vi kunde erbjuda en bättre hjälp utifrån att de ville göra streetspots.

Kolla in Hagastaden och den utveckling som sker där. Vi kommer att fortlöpande informera om vad som händer och förhoppningsvis få tag i lite modeller över hur de kan bli.