Ett steg närmare att få bort järnrören i Obsan

Förra veckan hade vi det första mötet kring Obsan som faktiskt känns som att det kan leda till förändring.

Vi träffade de två personer som kommer att ansvara för dammen under utvecklingen av Stadsbibliotekområdet. Vi fick presentera vår tanke och prioordning där att ta bort rören är prio ett och prio två att byta ut kanterna till granitkanter. Det var ett möte som varade i över en timme där vi fick förklara varför Obsan har ett så stort värde i Stockholms skatescen och berätta vilka vinster staden skulle göra om de tog bort rören.

Samtalet var väldigt positivt och de tyckte att våra tankar gick helt i linje med deras tankar om dammen och resurseffektivitet i samhället. De uttryckte flera gånger att det var genomförbart och att det skulle lyfta området. Känslan är alltså att de vill samma sak som oss!

Det som gäller nu för dem är att stämma av med övriga inom utvecklingsprojektet och sätta en plan för dammen på lång sikt där våra tankar om att ta bort rören och sätta dit granitkanter kommer att vara med.

För att vi ska öka chanserna att det blir av bad de oss att sammanställa vilket stöd vi har. Det vill säga hur många medlemmar vi har, en rapport från namninsamlingen och om vi kan hitta mer stöd någonstans. När det gäller medlemmar vore det perfekt om alla som är medlemmar på Facebook även blev medlemmar i föreningen vilket ni kan bli genom att skicka för och efternamn, personnummer och mailadress till info@stockholmskateboardcollective.se (Om ni inte redan är det). Det är kostnadsfritt och ni förbinder er inte till någonting utan det ni gör är att visa ert stöd för vad vi gör och du har möjligheten att påverka vad vi ska göra i framtiden.

En annan del vi kan göra för att öka chanserna är att vi hittar ett sätt att medfinansiera arbetet. Där finns tankar om crowdfunding, sponsorer osv men det känns viktigt att det fortsätter att vara en plats för skateboardåkare och att den medfinansiering vi skapar ligger i linje med det. Har ni tankar om hur vi kan gå tillväga får ni gärna skicka era tips till info@stockholmskateboardcollective.se.

Vi är och kommer att vara tydliga med att det enda vi vill se är just att kanterna ska gå att skejta igen och att det är det enda som behövs för att det ska bli ett välbesökt spot i framtiden med.

Det känns väldigt bra och upplevelsen är att vi börjar närma oss att faktiskt få till en förändring kring obsan.  Även om vi av erfarenhet vet att det kan hända mycket på vägen innan förändringen är ett faktum. Vi fortsätter kontakten med dem och försöker ligga på så att de hela tiden håller frågan om järnrören så högt upp på agendan som möjligt. Nu har vi i alla fall två personer som är med oss som är direkt inblandade i frågan om Obsan.